Ben ik ook welkom bij Magna Legal als al bestaand ondernemer?

Natuurlijk, wij beperken ons niet alleen tot het oprichten van nieuwe ondernemingen. Magna Legal adviseert ook bestaande ondernemers. U kunt met al uw vragen omtrent uw onderneming of met juridische vraagstukken bij ons terecht. Er zal direct voor u een dossier aanlegd worden; een bestaand dossier kan ook door ons worden overgenomen.

 

-Waarom kunnen wij voor zo’n concurrerende prijzen werken?

In tegenstelling tot andere juridische dienstverleners zijn wij van mening dat juridisch advies bereikbaar en betaalbaar moet zijn voor het hele MKB. Zo geloven wij niet dat een duur kantoorpand onze juridische begeleiding zal verbeteren maar alleen maar meer kosten met zich mee zal brengen, die u zult merken in het uurtarief. Doordat Magna Legal weinig overheadkosten kent kunnen wij onze dienstverlening voor een zeer aantrekkelijke prijs aanbieden. Dit voordeel wordt dan ook geheel aan u als cliënt doorgerekend.

 


- Waarom zijn advocaten en notarissen dan wel zo duur?

Advocaten en notarissen werken vanuit kantoorpanden die vaak op A-locaties te vinden zijn. Daarnaast hebben ze een groot aantal werknemers die zich bezighouden met administratieve taken, schoonhouden van het kantoor etc. Deze kosten worden natuurlijk doorgerekend in het uurtarief, waardoor het tarief als snel oploopt tot boven de €200,00.

 

- Waarom komt Magna Legal naar mijn bedrijf?

Als ondernemer heeft u het al druk genoeg en ook hier houdt Magna Legal rekening mee. In tegenstelling tot de concurrentie bepaalt ú wanneer het u schikt. Wij hanteren geen werktijden van negen tot vijf, maar staan wij dag en nacht voor u klaar. Door onze persoonlijke benadering betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken over reistijd aangezien wij naar u toekomen wanneer het u uitkomt. Bevindt u zich bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland, bieden wij ook de mogelijkheid aan tot een skype gesprek. 

 

-  Wat zijn de tarieven van Magna Legal?

Vanzelfsprekend krijgt u bij ons altijd een gratis intakegesprek zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken en u zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn. Op onze tarievenpagina kunt u een overzicht van al onze tarieven vinden.

 

-  Kan ik niet zelf mijn bedrijf oprichten?

Ja, u kunt zelf ook een bedrijf oprichten. Een B.V. kunt u echter niet zelf oprichten. Wanneer u ervoor kiest zelf uw bedrijf op te richten laat u vaak veel zaken ongeregeld. Magna Legal weet wat u moet regelen en zorgt er namelijk voor dat uw vof contract of statuten van een B.V. volledig voor u op maat zijn, zodat problemen in de toekomst geminimaliseerd worden. Als gespecialiseerde ondernemingsrecht juristen hebben wij een sterke en duidelijke visie over hoe u uw doelen kunt stellen én bereiken. Daarbij nemen wij de volledige zorg op ons; van het ondernemingsplan tot aan juridische begeleiding en uw volledige gepersonaliseerde huisstijl. Een goed doordacht en waterdicht ondernemingsplan vergroot immers de kans op financiering bij banken en andere kredietverstrekkers.

 

- Waarom zou ik mijn ondernemingsplan bij Magna Legal laten schrijven?

Een ondernemingsplan is erg belangrijk voor het krijgen van financiering. Doordat de juristen van Magna Legal volledig gefocust zijn op het MKB kunnen wij het ondernemingsplan zodanig schrijven dat u een grotere kans maakt op financiering. Daarnaast is een ondernemingsplan belangrijk voor het stellen van uw doelen en het bereiken ervan middels een goed marketingbeleid.  Op basis van onze ervaringen en inzichten kunnen wij dit voor u optimaliseren.

- Waarom zou ik de huisstijl bij Magna Legal laten maken?

Doordat we u begeleid hebben met uw ondernemingsplan kennen wij alle in’s and out’s van uw bedrijf en op deze manier weten wij wat uw doelgroep is en welk imago u wilt uitstralen. Magna Legal biedt deze service aan zonder er zelf winst op te maken, aangezien wij nauw samenwerken met onze grafisch ontwerper. 

Wij werken niet zoals andere grafisch ontwerpers met standaard ontwerpen waaruit u kunt kiezen, maar ontwerpen speciaal voor u; geen beperkte presentatierondes maar doorgaan tot het voor u volledig klopt en aansluit op uw visie. Doordat Magna Legal de huisstijl aanbiedt, bent u er ook verzekerd van dat alles voorzien is van de juiste juridische informatie, iets wat bij andere grafische ontwerpers zal ontbreken. 

 

- Waarom kunnen jullie ook onze huisstijl ontwerpen aanbieden tegen scherpe tarieven?

 Magna Legal LLP heeft naast juristen ook het specialisme van grafische ontwerpers in huis. Magna Legal wil hier echter niet aan verdienen maar ziet dit als een extra service.  Ook hierbij krijgt u volledige persoonlijke begeleiding, waardoor het logo en huisstijl volledig naar uw wens wordt gemaakt. Deze combinatie maakt Magna Legal uniek en maakt een eenvoudige en zeer goede bedrijfsoprichting binnen handbereik.

Waarom zou ik kiezen voor Magna Legal als juridisch adviseur?

U krijgt een persoonlijke jurist die 24/7 voor u klaar staat, die uw dossier en uw bedrijf door en door kent en weet wat uw onderneming belangrijk vindt. Naast een persoonlijke aanpak vindt Magna Legal het belangrijk dat service boven kosten gaan. Zo hebben wij geen duur kantoorpand  zoals onze concurrenten en hoeven wij dus geen extra hoge overheadskosten door te rekenen in uw uurtarief.  Vanzelfsprekend krijgt u bij ons altijd een gratis intakegesprek zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken en u zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn. Wanneer u kiest voor een abonnement krijgt u kosteloos advies en antwoord op eenvoudige juridische vraagstukken en een fikse korting op ons uurtarief. Ook hebben wij geen werktijden van negen tot vijf maar staan wij dag en nacht voor u klaar. Wij besparen u ook onnodige reistijd aangzien Magna Legal naar u toe komt waar het u schikt. 

- Doet Magna Legal ook procederen?

Ja, Magna Legal kan ook voor u procederen. Wij procederen in alle arbeidsrecht-, huurrecht- en agentuurovereenkomstzaken. Daarnaast kunnen u wij bijstaan in zaken met een financieel belang tot 25.000 euro. 


- Waarom zou ik een abonnement nemen als ondernemer bij Magna Legal?

Indien u ervoor kiest abonnee te worden bij Magna Legal, dan kunt u bij ons kosteloos terecht met uw juridische vragen voor het beantwoorden van eenvoudige juridische kwesties of het geven van een richtinggevend advies. Daarnaast ontvangt u flinke korting op onze uurtarieven bij een abonnement, en houden wij een dossier voor u bij. Bovendien heeft u altijd een aanspreekpunt van een jurist die bekend is met uw zaken


Waarom zou ik kiezen voor een Limited Liability Partnership?

Deze rechtsvorm combineert de voordelen van een besloten vennootschap met de voordelen van een maatschap. Zo heeft u met de Limited Liability Partnership wél rechtspersoonlijkheid, zoals een besloten vennootschap, en is uw privévermogen zodoende afgescheiden van het vermogen van de Limited Liability Partnership, waardoor eventuele schuldeisers niet zomaar hun vordering op uw eigen vermogen verhalen. De nadelen van een besloten vennootschap komen echter niet terug bij de Limited Liability Partnership; zo heeft u niet te maken met de vele formele verplichtingen die de besloten vennootschap vereist. De Limited Liability Partnership wordt wel op gelijke wijze fiscaal behandeld als de maatschap zelf; het is namelijk fiscaal transparant zodat u geen vennootschapsbelasting hoeft af te dragen en er geen gebruikelijk loonregeling bestaat. De winst van de onderneming wordt rechtstreeks toegerekend aan de partners en zodoende draagt u alleen inkomstenbelasting af. Bijkomend voordeel voor beroepsbeoefenaars is dat zij in de zin van de wet inkomstenbelasting, in tegenstelling tot niet-beroepsbeoefenaars, wel aangemerkt worden als ondernemer en aanspraak kunnen maken op de ondernemersaftrek en de MKB winstvrijstelling. Volgens artikel 3.5 van de wet Inkomstenbelasting hoeft u namelijk niet rechtstreeks gebonden te zijn aan de overeenkomsten. De Nederlandse rechtspraak heeft dat inmiddels beaamd.

Voor u als beroepsbeoefenaar betekent dit alles dat u rechtsbescherming heeft met de Limited Liability Partnership en een fiscaal voordeel kunt behalen tot €10.000 per partner bij een winst tot €200.000 per partner.

- Kent de LLP nog meerdere voordelen?

Ja, de LLP is net als de maatschap geheel vormvrij. U bepaalt volledig zelf wat u regelt en hoe u de onderlinge verhouding regelt. U bent zodoende niet gebonden aan de formele formaliteiten van een B.V. Bovendien hoeft u de jaarrekening van de LLP niet te publiceren. Zo is uw jaarrekening een volledig vertrouwelijk goed tussen u en uw partners.

 

- Waarom naar KvK bij oprichten bedrijf?

 De KvK stelt als voorwaarde bij het oprichten van uw bedrijf dat u zelf naar de kamer van koophandel gaat om u te legitimeren.